• 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
true
262
595
fade
4
2
 • Juni chip en vakantie maand!

  Juni is chipmaand!


  Laat uw huisdier in de maand juni chippen en registreren voor de actieprijs van €22,50!

  Ieder jaar wordt er in de maand juni extra aandacht besteed aan het chippen en registreren van huisdieren.

  Omdat juni tevens een maand is dat veel mensen al op vakantie gaan of juist hun vakantie aan het plannen zijn besteden we hier dit jaar ook wat extra aandacht aan. Of uw dier nou mee gaat op vakantie, thuis blijft of gaat logeren in een pension. Het is verstandig om van te voren te checken of alles in orde is met de gezondheid, inentingen, paspoort, chip en of u extra maatregelen moet nemen tegen parasieten. Daarom bieden wij in juni een speciale vakantie APK aan. Wat houd dit in?:

  • Gezondheidscheck
  • Paspoort check
  • Inentingen check
  • Chipcheck
  • Doornemen eventuele risiso's vakantieland
  • Advies parasieten bestrijding

  Dit speciale consult kost €15,00 en is exclusief eventuele inentingen en/of andere behandelingen. Voor dieren met een zorgplan bieden wij dit consult gratis aan!

   

  In onderstaande documenten leest u meer informatie over vakantie met uw huisdier!

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Lees meer...
 • Vaccineren op maat

  Vanaf donderdag 7 december hebben we iedere eerste donderdag van de maand ’s middags een titer spreekuur.


  U kunt hiervoor een afspraak maken om samen met uw dierenarts de vaccinaties van uw hond te bespreken en eventueel bloed af te laten nemen voor een titer bepaling. Voor deze bepaling maken wij gebruik van de VacciCheck test. De uitslag wordt dan op vrijdag door een dierenarts telefonisch met u doorgenomen.

  Het bepalen van een antistof titer in het bloed is een hulpmiddel om te zorgen dat uw huisdier altijd goed is beschermd tegen het parvo, adeno en distemper virus. Aan de hand van deze titer in het bloed bepalen wij een vaccinatie schema op maat voor uw hond.

  Heeft u vragen hierover bel dan met DAC Oosterwolde op 0516-512742, dan kunnen wij het  nader toelichten.

   

   

  Lees meer...
 • Webshop VoorMijnDier

  Webshop Doc&Booff gaat verder onder de naam VoorMijnDier!


  Je hebt het misschien al voorbij zien komen op de website van Doc&Booff: de webshop Doc&Booff gaat verder onder de naam VoorMijnDier.

  Een webshop waar je nog steeds alles kunt vinden voor de gezondheid van jouw dier, met nu nog meer advies van dierenartsen en -assistenten.

  Wat kan jij nog meer verwachten van VoorMijnDier?

  • Een uitgebreider assortiment dieetvoer met kortere levertijden;
  • Verantwoorde en veilige producten;
  • Een nieuwe en deskundige uitstraling;
  • Een betere zoekfunctie;
  • Een gebruiksvriendelijkere website, ook op mobiel en tablet.

  Heb je vragen over de nieuwe webshop? Mail dan gerust naar contact@voormijndier.nl of bel de klantenservice van de webshop op 088-0321800.

   

   

   

  Lees meer...
 • Zorgplan: meer zorg voor uw geld!

  Vanaf nu is het mogelijk om bij ons een Zorgplan voor uw hond of kat af te sluiten.


  Voorkomen is beter dan genezen! Preventieve zorg voorkomt onnodig ongemak en hoge kosten. Onze praktijk vindt deze preventieve zorg belangrijk, we willen graag samen met u de kwaliteit van leven van uw huisdier verhogen en deze zorg zo toegankelijk mogelijk maken. Daarom kunt u vanaf nu een zorgplan afsluiten voor uw hond/kat dat een aantal voordelen biedt:

  Door mee te doen aan het zorgplan zorgt u tegen een lager tarief samen met uw dierenarts optimaal voor uw huisdier. U ontvangt alle noodzakelijke preventieve behandelingen die uw hond of kat gedurende het jaar nodig heeft in één pakket, u kunt laagdrempelig de gezondheid van uw huisdier laten controleren en u spreidt de kosten over het jaar door een vast bedrag per maand te betalen.

   

  Laagdrempelige gezondheidszorg en uitgebreide service

  Dat is wat u kunt verwachten van ons Zorgplan. Wij nodigen u twee keer per jaar uit voor een gezondheidscontrole van uw huisdier. Tijdens een van deze controles krijgt uw huisdier zijn jaarlijkse vaccinatie toegediend. U ontvangt de meest effectieve producten voor ontworming en bestrijding van vlooien en teken afgestemd op uw situatie voor een jaar.

  Het zorgplan is ontwikkeld om het u gemakkelijker te maken. U ontvangt van ons een herinnering wanneer er nieuwe producten gehaald en toegediend kunnen worden, of dat het tijd is voor de jaarlijkse vaccinatie.

  Ook kunt u het gehele jaar door kosteloos bij één van onze assistentes terecht voor een consult. Maakt u wel even een afspraak? Dan maken wij tijd vrij zodat u en uw huisdier verzekerd zijn van optimale zorg en advies.

  We hebben drie pakketten (basis ; extra; extra plus) samengesteld oplopend in uitgebreidere zorg zodat u kunt kiezen wat het beste bij u en uw huisdier past.

  Met de extra plus pakketten sporen we eventuele veel voorkomende ziektes, zoals nierproblemen, leverproblemen of suikerziekte, snel op. Hoe eerder de behandeling gestart kan worden hoe langer en prettiger de levensduur van uw huisdier.

  De kosten zijn afhankelijk van het soort huisdier en het gewicht van uw huisdier.

  Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u graag meer informatie? Kom gerust langs, u kunt met al uw vragen terecht aan de balie.

   

   

  Lees meer...
 • slide 1
false
10
10
fade
100
50

Een gezond gebit is erg belangrijk voor uw hond of kat. Net als mensen kan uw huisdier last krijgen van tandplak en tandsteen. Dit kan tandvleesontsteking veroorzaken. Zo’n ontsteking veroorzaakt een slechte adem, pijnlijk, rood of zelfs bloedend tandvlees en losse gebitselementen. Ontstoken tandvlees kan ook leiden tot infecties elders in het lichaam, doordat bacteriën via de wond in de bek rechtstreeks in de bloedbaan terechtkomen. Dit kan bijvoorbeeld een ontsteking van de hartkleppen veroorzaken! Ook andersom kunnen afwijkingen elders in het lichaam een effect hebben op het gebit. Nierafwijkingen kunnen bijvoorbeeld tandvleesontstekingen tot gevolg hebben.

   
  Gezond gebit         Ongezond gebit

Als uw dier ernstige tandsteen problemen heeft, is het noodzakelijk om een gebitsbehandeling te laten uitvoeren. Hierbij wordt het gebit schoon gemaakt en ernstig aangetaste tanden of kiezen worden verwijderd. Het gebitje wordt gepolijst en vaak spoelen we de mondholte na met chloorhexidine.

Als er twijfel bestaat over de wortel van een bepaalde tand of kies kunnen we een rontgenfoto maken. Hierop kunnen we goed zien of de wortel is aangetast en het betreffende element eruit moet.

Wilt u voorkomen dat uw huisdier een gebitsbehandeling nodig heeft dan kunt u onderstaande adviezen in acht nemen:
 

 • Poets de tanden van uw huisdier het liefst elke dag, omdat zich na elke maaltijd tandplak af kan zetten op tanden en kiezen, net zoals bij onszelf. Met poetsen kunt u deze plak verwijderen. Wanneer tandplak eenmaal is uitgehard tot tandsteen lukt het niet meer deze weg te poetsen en zal dit tandsteen verwijderd moeten worden met speciale apparatuur. Beloon uw hond of kat na het poetsen altijd met wat lekkers (een dental stick bijvoorbeeld) of een favoriet speeltje.
 • Naast poetsen van het gebit kan een goede voeding helpen om tandsteenvorming te verminderen. Er zijn diverse geschikte voedingen verkrijgbaar: sommige voedingen werken door een schurend effect op de tanden, andere voedingen bevatten speciale enzymen om de vorming van tandsteen tegen te gaan. U kunt bij ons o.a. terecht voor Dental voer van Royal Canin.
 • Het is belangrijk dat uw hond veel kan kauwen en kluiven, hierdoor vermindert de aanzet van tandplak. Er zijn speciale kauwspeeltjes te verkrijgen en een goed flostouw doet ook zeker zijn werk, maar vervang deze wel op tijd.

 


Konijn

Konijnen kunnen ook last van het gebit krijgen. Als ze niet voldoende hooi krijgen en teveel brokjes kunnen de snijtanden scheef gaan groeien of er komen haken op de kiezen.

 

gebit