• 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
true
263
595
fade
4
2
 • Vaccineren op maat

  Vanaf donderdag 7 december hebben we iedere eerste donderdag van de maand ’s middags een titer spreekuur.


  U kunt hiervoor een afspraak maken om samen met uw dierenarts de vaccinaties van uw hond te bespreken en eventueel bloed af te laten nemen voor een titer bepaling. Voor deze bepaling maken wij gebruik van de VacciCheck test. De uitslag wordt dan op vrijdag door een dierenarts telefonisch met u doorgenomen.

  Het bepalen van een antistof titer in het bloed is een hulpmiddel om te zorgen dat uw huisdier altijd goed is beschermd tegen het parvo, adeno en distemper virus. Aan de hand van deze titer in het bloed bepalen wij een vaccinatie schema op maat voor uw hond.

  Heeft u vragen hierover bel dan met DAC Oosterwolde op 0516-512742, dan kunnen wij het  nader toelichten.

   

   

  Lees meer...
 • Lezing paard: (Ont)wormen bij het paard en Droes

  Dinsdag 12 december organiseren DAC Noordwolde en DAC Oosterwolde een leuke en informatieve avond voor de paardeneigenaar.


  Wormen bij het paard, elk paard heeft ze! Maar zijn ze echt wel zo schadelijk? En wanneer ontwormen we de paarden en wanneer niet? En met welk middel? Erkend paardendierenartse Josephine van Nieuwenhuizen van DAC Noordwolde zal onder andere deze vragen beantwoorden en verdere ins & outs geven over het (ont)wormen van het paard.

  Een verdikking onder of achter de kaak, neusuitvloeiing, hoge koorts en in het duidelijkste geval een abces onder of achter kaak dat openbreekt. Dit zijn enkele symptomen die kunnen duiden op droes. Deze besmettelijke ziekte, waarbij ontstekingen in de lymfeknopen optreden, is een vrees voor vele paardeneigenaren. Maar wat is droes nou eigenlijk? Waardoor wordt het veroorzaakt? En het belangrijkste: wat kunnen we er tegen doen? Deze vragen zal erkend paardendierenarts Ydo van der Brug van DAC Noordwolde beantwoorden op dinsdag 12 december, daarnaast zal hij nog meerdere inzichten geven over de ziekte droes bij het paard.

  Toegang is gratis maar opgave is wel gewenst, dit kan tot 8 december via de mail, telefoon, facebook of aan de balie.

  • Datum: 12 december 2017
  • Tijdstip: ontvangst vanaf 19.00 uur, de lezing start om 19.30 uur.
  • Plaats: Eetcafé 't Anker, hoofdweg 29, Elsloo

  Graag tot dan!

   

   

  Lees meer...
 • Nieuwe samenwerking diergeneeskundige zorgverlening paarden

  Vanaf heden kunt u weer rechtstreeks contact met ons opnemen voor behandelingen, vaccinaties en diergeneesmiddelen voor uw paard(en).


  Wij werken vanaf nu samen met DAC Noordwolde op het gebied van diergeneeskundige zorgverlening van paarden. Paardendierenartsen Ydo van der Brug, Josephine van Nieuwenhuizen (Noordwolde) en Aaltje de Jong (Oosterwolde) zullen u van dienst zijn.

  Tijdens de avond- en weekenddiensten kunt u terugvallen op het gehele team van dierenartsen.

   

  U kunt onder andere bij ons terecht voor:

  • Mobiele röntgen (röntgenopnames bij u thuis)
  • Klinische en/of röntgenologische keuringen
  • Uitgebreid kreupelheidsonderzoek
  • Echografie
  • Fertiliteit begeleiding van uw merrie
  • Gebitsonderzoek en behandeling
  • Mogelijkheid tot opname van patiënten op de kliniek
  • Castratie (evt op de operatietafel)
  • Uitgebreid advies op gebied van voeding, verzorging en ontworming
  • Vaccinaties

   

  Voor vragen of het maken van een afspraak zijn we bereikbaar op:

  • 0516-512742 DAC Oosterwolde
  • 0561-431999 DAC Noordwolde

   

   

   

   

  Lees meer...
 • Zorgplan: meer zorg voor uw geld!

  Vanaf nu is het mogelijk om bij ons een Zorgplan voor uw hond of kat af te sluiten.


  Voorkomen is beter dan genezen! Preventieve zorg voorkomt onnodig ongemak en hoge kosten. Onze praktijk vindt deze preventieve zorg belangrijk, we willen graag samen met u de kwaliteit van leven van uw huisdier verhogen en deze zorg zo toegankelijk mogelijk maken. Daarom kunt u vanaf nu een zorgplan afsluiten voor uw hond/kat dat een aantal voordelen biedt:

  Door mee te doen aan het zorgplan zorgt u tegen een lager tarief samen met uw dierenarts optimaal voor uw huisdier. U ontvangt alle noodzakelijke preventieve behandelingen die uw hond of kat gedurende het jaar nodig heeft in één pakket, u kunt laagdrempelig de gezondheid van uw huisdier laten controleren en u spreidt de kosten over het jaar door een vast bedrag per maand te betalen.

   

  Laagdrempelige gezondheidszorg en uitgebreide service

  Dat is wat u kunt verwachten van ons Zorgplan. Wij nodigen u twee keer per jaar uit voor een gezondheidscontrole van uw huisdier. Tijdens een van deze controles krijgt uw huisdier zijn jaarlijkse vaccinatie toegediend. U ontvangt de meest effectieve producten voor ontworming en bestrijding van vlooien en teken afgestemd op uw situatie voor een jaar.

  Het zorgplan is ontwikkeld om het u gemakkelijker te maken. U ontvangt van ons een herinnering wanneer er nieuwe producten gehaald en toegediend kunnen worden, of dat het tijd is voor de jaarlijkse vaccinatie.

  Ook kunt u het gehele jaar door kosteloos bij één van onze assistentes terecht voor een consult. Maakt u wel even een afspraak? Dan maken wij tijd vrij zodat u en uw huisdier verzekerd zijn van optimale zorg en advies.

  We hebben drie pakketten (basis ; extra; extra plus) samengesteld oplopend in uitgebreidere zorg zodat u kunt kiezen wat het beste bij u en uw huisdier past.

  Met de extra plus pakketten sporen we eventuele veel voorkomende ziektes, zoals nierproblemen, leverproblemen of suikerziekte, snel op. Hoe eerder de behandeling gestart kan worden hoe langer en prettiger de levensduur van uw huisdier.

  De kosten zijn afhankelijk van het soort huisdier en het gewicht van uw huisdier.

  Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u graag meer informatie? Kom gerust langs, u kunt met al uw vragen terecht aan de balie.

   

   

  Lees meer...
 • Nieuwe openingstijden!

  Ruimere openingstijden!


  Om onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn hebben wij sinds november 2016 onze openingstijden aangepast. Zo kunt u nu ook tussen de middag bij ons terecht en zijn wij op twee avonden langer open.

   

  Nieuwe openingstijden
  Maandag 8.00-19.00 uur
  Dinsdag 8.00-17.30 uur
  Woensdag 8.00-17.30 uur
  Donderdag 8.00-19.00 uur
  Vrijdag 8.00-17.00 uur

   

  Wij behandelen gezelschapsdieren uitsluitend op afspraak. Op die manier kunnen wij per patiënt voldoende tijd inplannen en proberen we lange wachttijden te voorkomen. Om een afspraak te maken belt u met 0516-512742.

   

   

  Lees meer...
 • slide 1
false
10
10
fade
100
50

Vaccinaties
Voor paarden zijn er verschillende entingen op de markt. Sommige entingen zijn verplicht om deel te kunnen nemen aan wedstrijden of keuringen, andere zijn facultatief. Maar het inenten van onze paarden en pony’s doen we om te voorkomen dat ze ziek worden en andere paarden en pony’s kunnen besmetten.

Influenza
Influenza wordt veroorzaakt door een virus, ook wel het griepvirus genoemd. Het veroorzaakt luchtwegklachten bij paarden. Verschijnselen die voorkomen zijn koorts, verminderde eetlust, neusuitvloeiing, hoesten en verdikte lymfeknopen. Influenza is erg besmettelijk voor andere paarden. Het vaccinatie-schema bestaat uit een basisvaccinatie (twee entingen met 21-92 dagen tussentijd) en vervolgens een jaarlijkse hervaccinatie. Als je met je paard of pony deelneemt aan wedstrijden of als je paard of pony intensief contact heeft met verschillende paarden is het zinvol gebleken om 1 keer per 8 maanden te enten (dit betekent 3 keer in 2 jaar). De FEI stelt strengere eisen aan het vaccinatieschema. Na de basisvaccinatie verplichten zij een boostervaccinatie 6 maanden na de tweede enting van de basisvaccinatie, vervolgens moet er 2 keer per jaar geënt worden.

Tetanus
Tetanus wordt veroorzaakt door de bacterie Clostridium tetani. Paarden zijn erg gevoelig voor deze bacterie. De bacterie produceert gifstoffen (toxines) die de zenuwbanen aantasten en er dus voor kunnen zorgen dat het paard verlamd raakt. Behandeling van paarden met deze ziekte is erg intensief en kostbaar en in veel gevallen met een dodelijke afloop. Vaccinatie vindt vaak plaats door middel van het combinatie-vaccin met Influenza.

EHV
Equine Herpes Virus staat beter bekend onder de naam rhinopneumonie. De ziekte wordt veroorzaakt door een virus en heeft verschillende uitingsvormen. De verkoudheidsvorm kan verschijnselen als hoesten, neusuitvloeiing, koorts en algemeen ziek zijn geven. De abortusvorm veroorzaakt verwerpen bij de merrie en geboorte van erg zwakke veulens die het vaak niet overleven. De neurologische vorm veroorzaakt slapte in de achterhand, slappe staart en ataxie (dronkemansgang). Vaccinatie beschermt niet tegen alle vormen, maar kan wel voorkomen dat een infectie de hele stal doorgaat. Het vaccinatieschema bestaat uit een basisvaccinatie en een halfjaarlijkse hervaccinatie. Voor fokmerries is daarnaast vaccineren in de 5de, 7de en 9de maand van de dracht noodzakelijk voor een zo goed mogelijke bescherming tegen de abortusvorm.

West Nijl Virus
Het West-Nijl-Virus is een virus dat overgebracht wordt via muggen. Het paard is eindgastheer wat betekent dat het, als het paard besmet is, geen andere paarden of mensen kan besmetten. Ongeveer 10% van de paarden laat ziekteverschijnselen zien. Deze bestaan uit koorts, sloom zijn en slechte eetlust. Ongeveer 30% van de zieke paarden laat neurologische klachten zien. Behandeling is helaas niet mogelijk en blijft beperkt tot ondersteunende therapie.  Vaccinatie bestaat uit een basisvaccinatie (twee entingen met 3-5 weken ertussen) en een jaarlijkse hervaccinatie. Paarden die naar het buitenland gaan en/of veel in contact komen met geïmporteerde paarden wordt geadviseerd  voor WNV te vaccineren. Let wel op dat voldoende  bescherming pas bereikt wordt 3 weken na de basisvaccinatie.

Droes
Droes wordt veroorzaakt door de bacterie Streptococcus equi subspecies equi. Na opname van de bacterie vermenigvuldigt deze zich in de lymfklieren van het paard. De lymfklieren vergroten en worden pijnlijk. Symptomen die we kunnen zien zijn hoge koorts, neusuitvloeiing, niet eten en sloom zijn. Door de vergrootte lymfklieren kunnen paarden problemen krijgen met eten en slikken. Er zijn verschillende uitingsvormen van droes:

• Als alleen de lymfklieren in de keelstreek ontstoken raken spreken we van keeldroes.
• Als ook de lymfklieren tussen de kaaktakken meedoen spreken we van kooierdroes.
• Als een besmette hengst een merrie dekt of besnuffelt kunnen er abcessen in en rond de vagina en het bekkenkanaal ontstaan. We spreken dan van dekdroes.
• Als de abcessen rond de keel- en kaakstreek opengebroken zijn en de paarden blijven lusteloos en koorts houden, spreken we van verslagen droes. Dit is de meest ernstige vorm. Vaak zijn de lymfklieren door het hele lichaam ontstoken geraakt. Deze vorm van droes heeft een slechte prognose.

Paarden vanaf een leeftijd van 4 maanden kunnen worden gevaccineerd. Door middel van vaccinatie kunnen we ervoor zorgen dat de ziekte minder heftig verloopt. Vooral opfokbedrijven zijn erg gebaat bij deze enting. De vaccinatie bestaat uit een basisvaccinatie (2 entingen met 4 weken ertussen) en vervolgens vindt 2-4 keer per jaar (afhankelijk van de infectiedruk) hervaccinatie plaats.

Paard