• 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
true
262
595
fade
4
2
 • Juni chip en vakantie maand!

  Juni is chipmaand!


  Laat uw huisdier in de maand juni chippen en registreren voor de actieprijs van €22,50!

  Ieder jaar wordt er in de maand juni extra aandacht besteed aan het chippen en registreren van huisdieren.

  Omdat juni tevens een maand is dat veel mensen al op vakantie gaan of juist hun vakantie aan het plannen zijn besteden we hier dit jaar ook wat extra aandacht aan. Of uw dier nou mee gaat op vakantie, thuis blijft of gaat logeren in een pension. Het is verstandig om van te voren te checken of alles in orde is met de gezondheid, inentingen, paspoort, chip en of u extra maatregelen moet nemen tegen parasieten. Daarom bieden wij in juni een speciale vakantie APK aan. Wat houd dit in?:

  • Gezondheidscheck
  • Paspoort check
  • Inentingen check
  • Chipcheck
  • Doornemen eventuele risiso's vakantieland
  • Advies parasieten bestrijding

  Dit speciale consult kost €15,00 en is exclusief eventuele inentingen en/of andere behandelingen. Voor dieren met een zorgplan bieden wij dit consult gratis aan!

   

  In onderstaande documenten leest u meer informatie over vakantie met uw huisdier!

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Lees meer...
 • Vaccineren op maat

  Vanaf donderdag 7 december hebben we iedere eerste donderdag van de maand ’s middags een titer spreekuur.


  U kunt hiervoor een afspraak maken om samen met uw dierenarts de vaccinaties van uw hond te bespreken en eventueel bloed af te laten nemen voor een titer bepaling. Voor deze bepaling maken wij gebruik van de VacciCheck test. De uitslag wordt dan op vrijdag door een dierenarts telefonisch met u doorgenomen.

  Het bepalen van een antistof titer in het bloed is een hulpmiddel om te zorgen dat uw huisdier altijd goed is beschermd tegen het parvo, adeno en distemper virus. Aan de hand van deze titer in het bloed bepalen wij een vaccinatie schema op maat voor uw hond.

  Heeft u vragen hierover bel dan met DAC Oosterwolde op 0516-512742, dan kunnen wij het  nader toelichten.

   

   

  Lees meer...
 • Webshop VoorMijnDier

  Webshop Doc&Booff gaat verder onder de naam VoorMijnDier!


  Je hebt het misschien al voorbij zien komen op de website van Doc&Booff: de webshop Doc&Booff gaat verder onder de naam VoorMijnDier.

  Een webshop waar je nog steeds alles kunt vinden voor de gezondheid van jouw dier, met nu nog meer advies van dierenartsen en -assistenten.

  Wat kan jij nog meer verwachten van VoorMijnDier?

  • Een uitgebreider assortiment dieetvoer met kortere levertijden;
  • Verantwoorde en veilige producten;
  • Een nieuwe en deskundige uitstraling;
  • Een betere zoekfunctie;
  • Een gebruiksvriendelijkere website, ook op mobiel en tablet.

  Heb je vragen over de nieuwe webshop? Mail dan gerust naar contact@voormijndier.nl of bel de klantenservice van de webshop op 088-0321800.

   

   

   

  Lees meer...
 • Zorgplan: meer zorg voor uw geld!

  Vanaf nu is het mogelijk om bij ons een Zorgplan voor uw hond of kat af te sluiten.


  Voorkomen is beter dan genezen! Preventieve zorg voorkomt onnodig ongemak en hoge kosten. Onze praktijk vindt deze preventieve zorg belangrijk, we willen graag samen met u de kwaliteit van leven van uw huisdier verhogen en deze zorg zo toegankelijk mogelijk maken. Daarom kunt u vanaf nu een zorgplan afsluiten voor uw hond/kat dat een aantal voordelen biedt:

  Door mee te doen aan het zorgplan zorgt u tegen een lager tarief samen met uw dierenarts optimaal voor uw huisdier. U ontvangt alle noodzakelijke preventieve behandelingen die uw hond of kat gedurende het jaar nodig heeft in één pakket, u kunt laagdrempelig de gezondheid van uw huisdier laten controleren en u spreidt de kosten over het jaar door een vast bedrag per maand te betalen.

   

  Laagdrempelige gezondheidszorg en uitgebreide service

  Dat is wat u kunt verwachten van ons Zorgplan. Wij nodigen u twee keer per jaar uit voor een gezondheidscontrole van uw huisdier. Tijdens een van deze controles krijgt uw huisdier zijn jaarlijkse vaccinatie toegediend. U ontvangt de meest effectieve producten voor ontworming en bestrijding van vlooien en teken afgestemd op uw situatie voor een jaar.

  Het zorgplan is ontwikkeld om het u gemakkelijker te maken. U ontvangt van ons een herinnering wanneer er nieuwe producten gehaald en toegediend kunnen worden, of dat het tijd is voor de jaarlijkse vaccinatie.

  Ook kunt u het gehele jaar door kosteloos bij één van onze assistentes terecht voor een consult. Maakt u wel even een afspraak? Dan maken wij tijd vrij zodat u en uw huisdier verzekerd zijn van optimale zorg en advies.

  We hebben drie pakketten (basis ; extra; extra plus) samengesteld oplopend in uitgebreidere zorg zodat u kunt kiezen wat het beste bij u en uw huisdier past.

  Met de extra plus pakketten sporen we eventuele veel voorkomende ziektes, zoals nierproblemen, leverproblemen of suikerziekte, snel op. Hoe eerder de behandeling gestart kan worden hoe langer en prettiger de levensduur van uw huisdier.

  De kosten zijn afhankelijk van het soort huisdier en het gewicht van uw huisdier.

  Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u graag meer informatie? Kom gerust langs, u kunt met al uw vragen terecht aan de balie.

   

   

  Lees meer...
 • slide 1
false
10
10
fade
100
50

Vaccinaties
Voor paarden zijn er verschillende entingen op de markt. Sommige entingen zijn verplicht om deel te kunnen nemen aan wedstrijden of keuringen, andere zijn facultatief. Maar het inenten van onze paarden en pony’s doen we om te voorkomen dat ze ziek worden en andere paarden en pony’s kunnen besmetten.

Influenza
Influenza wordt veroorzaakt door een virus, ook wel het griepvirus genoemd. Het veroorzaakt luchtwegklachten bij paarden. Verschijnselen die voorkomen zijn koorts, verminderde eetlust, neusuitvloeiing, hoesten en verdikte lymfeknopen. Influenza is erg besmettelijk voor andere paarden. Het vaccinatie-schema bestaat uit een basisvaccinatie (twee entingen met 21-92 dagen tussentijd) en vervolgens een jaarlijkse hervaccinatie. Als je met je paard of pony deelneemt aan wedstrijden of als je paard of pony intensief contact heeft met verschillende paarden is het zinvol gebleken om 1 keer per 8 maanden te enten (dit betekent 3 keer in 2 jaar). De FEI stelt strengere eisen aan het vaccinatieschema. Na de basisvaccinatie verplichten zij een boostervaccinatie 6 maanden na de tweede enting van de basisvaccinatie, vervolgens moet er 2 keer per jaar geënt worden.

Tetanus
Tetanus wordt veroorzaakt door de bacterie Clostridium tetani. Paarden zijn erg gevoelig voor deze bacterie. De bacterie produceert gifstoffen (toxines) die de zenuwbanen aantasten en er dus voor kunnen zorgen dat het paard verlamd raakt. Behandeling van paarden met deze ziekte is erg intensief en kostbaar en in veel gevallen met een dodelijke afloop. Vaccinatie vindt vaak plaats door middel van het combinatie-vaccin met Influenza.

EHV
Equine Herpes Virus staat beter bekend onder de naam rhinopneumonie. De ziekte wordt veroorzaakt door een virus en heeft verschillende uitingsvormen. De verkoudheidsvorm kan verschijnselen als hoesten, neusuitvloeiing, koorts en algemeen ziek zijn geven. De abortusvorm veroorzaakt verwerpen bij de merrie en geboorte van erg zwakke veulens die het vaak niet overleven. De neurologische vorm veroorzaakt slapte in de achterhand, slappe staart en ataxie (dronkemansgang). Vaccinatie beschermt niet tegen alle vormen, maar kan wel voorkomen dat een infectie de hele stal doorgaat. Het vaccinatieschema bestaat uit een basisvaccinatie en een halfjaarlijkse hervaccinatie. Voor fokmerries is daarnaast vaccineren in de 5de, 7de en 9de maand van de dracht noodzakelijk voor een zo goed mogelijke bescherming tegen de abortusvorm.

West Nijl Virus
Het West-Nijl-Virus is een virus dat overgebracht wordt via muggen. Het paard is eindgastheer wat betekent dat het, als het paard besmet is, geen andere paarden of mensen kan besmetten. Ongeveer 10% van de paarden laat ziekteverschijnselen zien. Deze bestaan uit koorts, sloom zijn en slechte eetlust. Ongeveer 30% van de zieke paarden laat neurologische klachten zien. Behandeling is helaas niet mogelijk en blijft beperkt tot ondersteunende therapie.  Vaccinatie bestaat uit een basisvaccinatie (twee entingen met 3-5 weken ertussen) en een jaarlijkse hervaccinatie. Paarden die naar het buitenland gaan en/of veel in contact komen met geïmporteerde paarden wordt geadviseerd  voor WNV te vaccineren. Let wel op dat voldoende  bescherming pas bereikt wordt 3 weken na de basisvaccinatie.

Droes
Droes wordt veroorzaakt door de bacterie Streptococcus equi subspecies equi. Na opname van de bacterie vermenigvuldigt deze zich in de lymfklieren van het paard. De lymfklieren vergroten en worden pijnlijk. Symptomen die we kunnen zien zijn hoge koorts, neusuitvloeiing, niet eten en sloom zijn. Door de vergrootte lymfklieren kunnen paarden problemen krijgen met eten en slikken. Er zijn verschillende uitingsvormen van droes:

• Als alleen de lymfklieren in de keelstreek ontstoken raken spreken we van keeldroes.
• Als ook de lymfklieren tussen de kaaktakken meedoen spreken we van kooierdroes.
• Als een besmette hengst een merrie dekt of besnuffelt kunnen er abcessen in en rond de vagina en het bekkenkanaal ontstaan. We spreken dan van dekdroes.
• Als de abcessen rond de keel- en kaakstreek opengebroken zijn en de paarden blijven lusteloos en koorts houden, spreken we van verslagen droes. Dit is de meest ernstige vorm. Vaak zijn de lymfklieren door het hele lichaam ontstoken geraakt. Deze vorm van droes heeft een slechte prognose.

Paarden vanaf een leeftijd van 4 maanden kunnen worden gevaccineerd. Door middel van vaccinatie kunnen we ervoor zorgen dat de ziekte minder heftig verloopt. Vooral opfokbedrijven zijn erg gebaat bij deze enting. De vaccinatie bestaat uit een basisvaccinatie (2 entingen met 4 weken ertussen) en vervolgens vindt 2-4 keer per jaar (afhankelijk van de infectiedruk) hervaccinatie plaats.

Paard