• 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
true
262
595
fade
4
2
 • Juni chip en vakantie maand!

  Juni is chipmaand!


  Laat uw huisdier in de maand juni chippen en registreren voor de actieprijs van €22,50!

  Ieder jaar wordt er in de maand juni extra aandacht besteed aan het chippen en registreren van huisdieren.

  Omdat juni tevens een maand is dat veel mensen al op vakantie gaan of juist hun vakantie aan het plannen zijn besteden we hier dit jaar ook wat extra aandacht aan. Of uw dier nou mee gaat op vakantie, thuis blijft of gaat logeren in een pension. Het is verstandig om van te voren te checken of alles in orde is met de gezondheid, inentingen, paspoort, chip en of u extra maatregelen moet nemen tegen parasieten. Daarom bieden wij in juni een speciale vakantie APK aan. Wat houd dit in?:

  • Gezondheidscheck
  • Paspoort check
  • Inentingen check
  • Chipcheck
  • Doornemen eventuele risiso's vakantieland
  • Advies parasieten bestrijding

  Dit speciale consult kost €15,00 en is exclusief eventuele inentingen en/of andere behandelingen. Voor dieren met een zorgplan bieden wij dit consult gratis aan!

   

  In onderstaande documenten leest u meer informatie over vakantie met uw huisdier!

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Lees meer...
 • Vaccineren op maat

  Vanaf donderdag 7 december hebben we iedere eerste donderdag van de maand ’s middags een titer spreekuur.


  U kunt hiervoor een afspraak maken om samen met uw dierenarts de vaccinaties van uw hond te bespreken en eventueel bloed af te laten nemen voor een titer bepaling. Voor deze bepaling maken wij gebruik van de VacciCheck test. De uitslag wordt dan op vrijdag door een dierenarts telefonisch met u doorgenomen.

  Het bepalen van een antistof titer in het bloed is een hulpmiddel om te zorgen dat uw huisdier altijd goed is beschermd tegen het parvo, adeno en distemper virus. Aan de hand van deze titer in het bloed bepalen wij een vaccinatie schema op maat voor uw hond.

  Heeft u vragen hierover bel dan met DAC Oosterwolde op 0516-512742, dan kunnen wij het  nader toelichten.

   

   

  Lees meer...
 • Webshop VoorMijnDier

  Webshop Doc&Booff gaat verder onder de naam VoorMijnDier!


  Je hebt het misschien al voorbij zien komen op de website van Doc&Booff: de webshop Doc&Booff gaat verder onder de naam VoorMijnDier.

  Een webshop waar je nog steeds alles kunt vinden voor de gezondheid van jouw dier, met nu nog meer advies van dierenartsen en -assistenten.

  Wat kan jij nog meer verwachten van VoorMijnDier?

  • Een uitgebreider assortiment dieetvoer met kortere levertijden;
  • Verantwoorde en veilige producten;
  • Een nieuwe en deskundige uitstraling;
  • Een betere zoekfunctie;
  • Een gebruiksvriendelijkere website, ook op mobiel en tablet.

  Heb je vragen over de nieuwe webshop? Mail dan gerust naar contact@voormijndier.nl of bel de klantenservice van de webshop op 088-0321800.

   

   

   

  Lees meer...
 • Zorgplan: meer zorg voor uw geld!

  Vanaf nu is het mogelijk om bij ons een Zorgplan voor uw hond of kat af te sluiten.


  Voorkomen is beter dan genezen! Preventieve zorg voorkomt onnodig ongemak en hoge kosten. Onze praktijk vindt deze preventieve zorg belangrijk, we willen graag samen met u de kwaliteit van leven van uw huisdier verhogen en deze zorg zo toegankelijk mogelijk maken. Daarom kunt u vanaf nu een zorgplan afsluiten voor uw hond/kat dat een aantal voordelen biedt:

  Door mee te doen aan het zorgplan zorgt u tegen een lager tarief samen met uw dierenarts optimaal voor uw huisdier. U ontvangt alle noodzakelijke preventieve behandelingen die uw hond of kat gedurende het jaar nodig heeft in één pakket, u kunt laagdrempelig de gezondheid van uw huisdier laten controleren en u spreidt de kosten over het jaar door een vast bedrag per maand te betalen.

   

  Laagdrempelige gezondheidszorg en uitgebreide service

  Dat is wat u kunt verwachten van ons Zorgplan. Wij nodigen u twee keer per jaar uit voor een gezondheidscontrole van uw huisdier. Tijdens een van deze controles krijgt uw huisdier zijn jaarlijkse vaccinatie toegediend. U ontvangt de meest effectieve producten voor ontworming en bestrijding van vlooien en teken afgestemd op uw situatie voor een jaar.

  Het zorgplan is ontwikkeld om het u gemakkelijker te maken. U ontvangt van ons een herinnering wanneer er nieuwe producten gehaald en toegediend kunnen worden, of dat het tijd is voor de jaarlijkse vaccinatie.

  Ook kunt u het gehele jaar door kosteloos bij één van onze assistentes terecht voor een consult. Maakt u wel even een afspraak? Dan maken wij tijd vrij zodat u en uw huisdier verzekerd zijn van optimale zorg en advies.

  We hebben drie pakketten (basis ; extra; extra plus) samengesteld oplopend in uitgebreidere zorg zodat u kunt kiezen wat het beste bij u en uw huisdier past.

  Met de extra plus pakketten sporen we eventuele veel voorkomende ziektes, zoals nierproblemen, leverproblemen of suikerziekte, snel op. Hoe eerder de behandeling gestart kan worden hoe langer en prettiger de levensduur van uw huisdier.

  De kosten zijn afhankelijk van het soort huisdier en het gewicht van uw huisdier.

  Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u graag meer informatie? Kom gerust langs, u kunt met al uw vragen terecht aan de balie.

   

   

  Lees meer...
 • slide 1
false
10
10
fade
100
50

Voor een uitgebreide beschrijving van de verschillende wormen en hun levenscyclus verwijzen wij naar de volgende site: www.parasietenwijzer.nl

Hieronder volgt een korte omschrijving van de wormen die een rol spelen bij het paard:
 

 • Grote strongyliden (Strongylus vulgaris). Deze wormen maken een trektocht door het lichaam. Na opname van de larven kruipen ze door de darmwand en gaan in de wand van de bloedvaten zitten. Hierdoor gaat de bloedvatwand ontsteken en verdikken, waardoor de doorbloeding van de darm verminderd wordt. Hierdoor kan een paard koliekverschijnselen vertonen.
 • Kleine strongyliden (Cyathostominae oftewel rode bloedworm). De ernstige vorm van cyathostominose wordt vooral gezien bij paarden tot 3 jaar oud in de winter en het vroege voorjaar. De larven worden opgenomen en dringen vervolgens het slijmvlies van de darmwand binnen, waar ze lange tijd kunnen verblijven. Verschijnselen die we zien zijn: vermageren, lusteloosheid, dorre vacht, diarree en uitdroging. De verschijnselen worden veroorzaakt door het massaal uit het slijmvlies komen van de larven.
 • Spoelworm (Parascaris equorum). Voornamelijk jaarlingen kunnen een zware besmetting met spoelwormen doormaken. Naast algemene tekenen van ziek zijn (zoals lusteloosheid, vermageren en slechte eetlust) zien we ook verkoudheidsklachten (zoals hoesten en neusuitvloeiing). Als de wormen in grote getale aanwezig zijn kan er verstopping optreden binnen 1 dag na het ontwormen. Dit zal zich uiten in koliekklachten. De wormen kan men soms terugvinden in de mest.
 • Veulenworm (Strongyloides westeri). Besmetting met de veulenworm leidt pas tot ziekte als de besmetting vrij heftig is. Dit kan ontstaan bij veulens van enkele weken oud. Symptomen die we dan zien zijn: diarree, vermagering en soms koorts en sterfte. Belangrijk is om mest te laten onderzoeken als uw veulen ernstige diarree heeft.
 • Aarsworm (Oxyuris equi). Deze worm leeft in het achterste gedeelte van de darm en legt eitjes rond de anus. Dit veroorzaakt jeuk, waardoor het paard gaat schuren en de haren van de staart kunnen afbreken.
 • Lintworm (Anoplocephala perfoliata). Lintworminfecties zijn zelden de oorzaak van ziekte bij paarden. Bevestiging van een infectie is erg lastig omdat eitjes intermitterend (met tussenpozen) worden uitgescheiden en ook de proglottiden (lintwormgeledingen) vind je bijna nooit in de mest van paarden met een lintwormbesmetting.
 • Longworm (Dictyocaulus arnfieldi). Deze worm komt voornamelijk voor bij paarden die in contact komen of samen weiden met ezels. Ezels worden niet ziek van deze worm, maar paarden kunnen er wel ziek van worden. Klachten die paarden ontwikkelen zijn verminderde eetlust en een kenmerkende harde hoest, vandaar de naam longworm.


Ontwormen
Sinds enkele jaren zijn ontwormmiddelen alleen nog op recept te verkrijgen. Deze maatregel is ingevoerd om de toenemende resistentie tegen te gaan. Steeds meer wormen ontwikkelen een resistentiemechanisme tegen ontwormmiddelen waardoor ze op den duur ongevoelig worden voor de ontwormmiddelen die nu op de markt zijn. Het ziet ernaar uit dat er de komende jaren geen nieuwe ontwormmiddelen op de markt gaan komen. Dit zou betekenen dat we onze paarden in de toekomst niet meer effectief kunnen ontwormen. Om deze resistentieontwikkeling tegen te gaan is het noodzakelijk dat we onze paarden alleen ontwormen als het echt nodig is en niet volgens een standaard ontwormschema. Om te beslissen of ontwormen nodig is kunnen we mestonderzoek uitvoeren. Dit mestonderzoek kan bij ons op de praktijk uitgevoerd worden. Door middel van een eitelling kunnen we vaststellen of uw paard een wormbesmetting heeft en of het noodzakelijk is uw paard te ontwormen.

Paard