• 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
true
263
595
fade
4
2
 • Februari maand van de gebitsverzorging!

  Maak een afspraak voor een gratis gebitscontrole in de maand februari!


  Februari staat ieder jaar in het teken van gebitsverzorging. In deze maand wordt er extra aandacht besteed aan gebitsverzorging bij huisdieren. Dat is ook hard nodig want uit onderzoek blijkt dat 8 van de 10 honden en 2 van de 3 katten gebitsproblemen hebben. Deze problemen blijven bij baasjes vaak lang onopgemerkt. Verwaarloosde tand- en tandvleesproblemen kunnen echter leiden tot ernstige infecties en het uitvallen van tanden.

  In februari kunt u bij ons een afspraak maken voor een gratis gebitscontrole van uw huisdier. Wanneer blijkt dat het gebit van uw huisdier dusdanig slecht is dat er een verdere behandeling nodig is ontvangt u daar tevens 10% korting op.

   

  Fotoactie!

  Leg de mooiste smile van uw huisdier vast en stuur uw foto voor 15 februari naar info@dierenartsencentrum.nl of via onze facebook pagina en maak kans op een gebitsverzorgingspakket voor uw huisdier! (met o.a. tandenborstel, tandpasta, kauwsnacks).

   

   

   

   

   

   

  Lees meer...
 • Voorjaarsactie!

  Castratie en sterilisatie van katten tegen gereduceerd tarief!


  Van maandag 5 t/m vrijdag 16 maart houden wij een castratie en sterilisatie actie voor katten. In deze periode hanteren wij een gereduceerd tarief. Maak dus snel een afspraak!

  Poezen en katers kunnen ''geholpen'' worden vanaf de leeftijd van 6 maanden. Tijdens de ingreep kunnen wij uw kat op uw verzoek ook tegelijkertijd chippen tegen een gereduceerd tarief!

  Voor verdere informatie of het maken van een afspraak kunt u telefonisch contact met ons opnemen.

   

  • Actie prijs castratie kater: €40
  • Actie prijs sterilisatie poes: €95

   

   

   

  Lees meer...
 • Vaccineren op maat

  Vanaf donderdag 7 december hebben we iedere eerste donderdag van de maand ’s middags een titer spreekuur.


  U kunt hiervoor een afspraak maken om samen met uw dierenarts de vaccinaties van uw hond te bespreken en eventueel bloed af te laten nemen voor een titer bepaling. Voor deze bepaling maken wij gebruik van de VacciCheck test. De uitslag wordt dan op vrijdag door een dierenarts telefonisch met u doorgenomen.

  Het bepalen van een antistof titer in het bloed is een hulpmiddel om te zorgen dat uw huisdier altijd goed is beschermd tegen het parvo, adeno en distemper virus. Aan de hand van deze titer in het bloed bepalen wij een vaccinatie schema op maat voor uw hond.

  Heeft u vragen hierover bel dan met DAC Oosterwolde op 0516-512742, dan kunnen wij het  nader toelichten.

   

   

  Lees meer...
 • Webshop VoorMijnDier

  Webshop Doc&Booff gaat verder onder de naam VoorMijnDier!


  Je hebt het misschien al voorbij zien komen op de website van Doc&Booff: de webshop Doc&Booff gaat verder onder de naam VoorMijnDier.

  Een webshop waar je nog steeds alles kunt vinden voor de gezondheid van jouw dier, met nu nog meer advies van dierenartsen en -assistenten.

  Wat kan jij nog meer verwachten van VoorMijnDier?

  • Een uitgebreider assortiment dieetvoer met kortere levertijden;
  • Verantwoorde en veilige producten;
  • Een nieuwe en deskundige uitstraling;
  • Een betere zoekfunctie;
  • Een gebruiksvriendelijkere website, ook op mobiel en tablet.

  Heb je vragen over de nieuwe webshop? Mail dan gerust naar contact@voormijndier.nl of bel de klantenservice van de webshop op 088-0321800.

   

   

   

  Lees meer...
 • Zorgplan: meer zorg voor uw geld!

  Vanaf nu is het mogelijk om bij ons een Zorgplan voor uw hond of kat af te sluiten.


  Voorkomen is beter dan genezen! Preventieve zorg voorkomt onnodig ongemak en hoge kosten. Onze praktijk vindt deze preventieve zorg belangrijk, we willen graag samen met u de kwaliteit van leven van uw huisdier verhogen en deze zorg zo toegankelijk mogelijk maken. Daarom kunt u vanaf nu een zorgplan afsluiten voor uw hond/kat dat een aantal voordelen biedt:

  Door mee te doen aan het zorgplan zorgt u tegen een lager tarief samen met uw dierenarts optimaal voor uw huisdier. U ontvangt alle noodzakelijke preventieve behandelingen die uw hond of kat gedurende het jaar nodig heeft in één pakket, u kunt laagdrempelig de gezondheid van uw huisdier laten controleren en u spreidt de kosten over het jaar door een vast bedrag per maand te betalen.

   

  Laagdrempelige gezondheidszorg en uitgebreide service

  Dat is wat u kunt verwachten van ons Zorgplan. Wij nodigen u twee keer per jaar uit voor een gezondheidscontrole van uw huisdier. Tijdens een van deze controles krijgt uw huisdier zijn jaarlijkse vaccinatie toegediend. U ontvangt de meest effectieve producten voor ontworming en bestrijding van vlooien en teken afgestemd op uw situatie voor een jaar.

  Het zorgplan is ontwikkeld om het u gemakkelijker te maken. U ontvangt van ons een herinnering wanneer er nieuwe producten gehaald en toegediend kunnen worden, of dat het tijd is voor de jaarlijkse vaccinatie.

  Ook kunt u het gehele jaar door kosteloos bij één van onze assistentes terecht voor een consult. Maakt u wel even een afspraak? Dan maken wij tijd vrij zodat u en uw huisdier verzekerd zijn van optimale zorg en advies.

  We hebben drie pakketten (basis ; extra; extra plus) samengesteld oplopend in uitgebreidere zorg zodat u kunt kiezen wat het beste bij u en uw huisdier past.

  Met de extra plus pakketten sporen we eventuele veel voorkomende ziektes, zoals nierproblemen, leverproblemen of suikerziekte, snel op. Hoe eerder de behandeling gestart kan worden hoe langer en prettiger de levensduur van uw huisdier.

  De kosten zijn afhankelijk van het soort huisdier en het gewicht van uw huisdier.

  Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u graag meer informatie? Kom gerust langs, u kunt met al uw vragen terecht aan de balie.

   

   

  Lees meer...
 • slide 1
false
10
10
fade
100
50

Blauwtong (BT) is een virusziekte waar herkauwers gevoelig voor zijn, schapen in het bijzonder. De virusziekte wordt overgebracht door besmette knutten (bloedzuigende mugjes). De ziekte werd voor het eerst in 2006 in Nederland gemeld. Mensen kunnen niet besmet raken met het blauwtongvirus.


Blauwtong is een aangifteplichtige ziekte, dieren die symptomen hebben moeten direct worden gemeld bij uw dierenarts. In 2010 zijn in Nederland geen gevallen van BT meer waargenomen, in 2012 is Nederland weer Blauwtong vrij verklaard. 

Symptomen die kunnen wijzen op blauwtong:

 • Koorts en een algemeen zieke indruk maken
 • Abortus en geboorteafwijkingen
 • Verdikte spenen
 • Verdikte kroonranden en daardoor ook kreupelheid.
 • Gezwollen en beschadigd mondslijmvlies, zweren op de tong en op het tandvlees
 • Zwelling van de kop, voornamelijk bij de oogleden en de bek
 • Vermageren

 

Behandeling van BT is slechts symptomatisch mogelijk. Maar de verschijnselen vallen bij runderen meestal mee en ze knappen vaak snel weer op.

 

Bij dreiging tot uitbraak van de virusziekte is er wel vaccinatie mogelijk.

 

Exportmogelijkheden

Dieren uit een blauwtong gebied (wat Nederland nu niet meer is) vervoeren naar een ander gebied, ander EU-land of derde land, kan alleen onder voorwaarden. Welke voorwaarden dit zijn is afhankelijk van het land waar ze naar toe gaan en of het gaat om drachtige dieren of niet.
In (bijna) alle gevallen is het noodzakelijk dat de dieren gevaccineerd zijn tegen het Blauwtong virus. Deze vaccinatie dient te worden geregistreerd bij de Gezondheidsdienst voor dieren. Dit wordt door de dierenarts gedaan die de dieren op uw bedrijf heeft gevaccineerd. Eenmaal geregistreerd valt er aan de data niets meer te veranderen. Aan de tijd waarop moet worden gevaccineerd zijn ook eisen gesteld. Let op dat in sommige gevallen geldt dat hervaccinatie binnen 8 maanden moet en niet binnen een jaar! Ook kan de exporterende instantie u hierbij helpen.

Blauwtong