• 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
true
263
595
fade
4
2
 • Februari maand van de gebitsverzorging!

  Maak een afspraak voor een gratis gebitscontrole in de maand februari!


  Februari staat ieder jaar in het teken van gebitsverzorging. In deze maand wordt er extra aandacht besteed aan gebitsverzorging bij huisdieren. Dat is ook hard nodig want uit onderzoek blijkt dat 8 van de 10 honden en 2 van de 3 katten gebitsproblemen hebben. Deze problemen blijven bij baasjes vaak lang onopgemerkt. Verwaarloosde tand- en tandvleesproblemen kunnen echter leiden tot ernstige infecties en het uitvallen van tanden.

  In februari kunt u bij ons een afspraak maken voor een gratis gebitscontrole van uw huisdier. Wanneer blijkt dat het gebit van uw huisdier dusdanig slecht is dat er een verdere behandeling nodig is ontvangt u daar tevens 10% korting op.

   

  Fotoactie!

  Leg de mooiste smile van uw huisdier vast en stuur uw foto voor 15 februari naar info@dierenartsencentrum.nl of via onze facebook pagina en maak kans op een gebitsverzorgingspakket voor uw huisdier! (met o.a. tandenborstel, tandpasta, kauwsnacks).

   

   

   

   

   

   

  Lees meer...
 • Voorjaarsactie!

  Castratie en sterilisatie van katten tegen gereduceerd tarief!


  Van maandag 5 t/m vrijdag 16 maart houden wij een castratie en sterilisatie actie voor katten. In deze periode hanteren wij een gereduceerd tarief. Maak dus snel een afspraak!

  Poezen en katers kunnen ''geholpen'' worden vanaf de leeftijd van 6 maanden. Tijdens de ingreep kunnen wij uw kat op uw verzoek ook tegelijkertijd chippen tegen een gereduceerd tarief!

  Voor verdere informatie of het maken van een afspraak kunt u telefonisch contact met ons opnemen.

   

  • Actie prijs castratie kater: €40
  • Actie prijs sterilisatie poes: €95

   

   

   

  Lees meer...
 • Vaccineren op maat

  Vanaf donderdag 7 december hebben we iedere eerste donderdag van de maand ’s middags een titer spreekuur.


  U kunt hiervoor een afspraak maken om samen met uw dierenarts de vaccinaties van uw hond te bespreken en eventueel bloed af te laten nemen voor een titer bepaling. Voor deze bepaling maken wij gebruik van de VacciCheck test. De uitslag wordt dan op vrijdag door een dierenarts telefonisch met u doorgenomen.

  Het bepalen van een antistof titer in het bloed is een hulpmiddel om te zorgen dat uw huisdier altijd goed is beschermd tegen het parvo, adeno en distemper virus. Aan de hand van deze titer in het bloed bepalen wij een vaccinatie schema op maat voor uw hond.

  Heeft u vragen hierover bel dan met DAC Oosterwolde op 0516-512742, dan kunnen wij het  nader toelichten.

   

   

  Lees meer...
 • Webshop VoorMijnDier

  Webshop Doc&Booff gaat verder onder de naam VoorMijnDier!


  Je hebt het misschien al voorbij zien komen op de website van Doc&Booff: de webshop Doc&Booff gaat verder onder de naam VoorMijnDier.

  Een webshop waar je nog steeds alles kunt vinden voor de gezondheid van jouw dier, met nu nog meer advies van dierenartsen en -assistenten.

  Wat kan jij nog meer verwachten van VoorMijnDier?

  • Een uitgebreider assortiment dieetvoer met kortere levertijden;
  • Verantwoorde en veilige producten;
  • Een nieuwe en deskundige uitstraling;
  • Een betere zoekfunctie;
  • Een gebruiksvriendelijkere website, ook op mobiel en tablet.

  Heb je vragen over de nieuwe webshop? Mail dan gerust naar contact@voormijndier.nl of bel de klantenservice van de webshop op 088-0321800.

   

   

   

  Lees meer...
 • Zorgplan: meer zorg voor uw geld!

  Vanaf nu is het mogelijk om bij ons een Zorgplan voor uw hond of kat af te sluiten.


  Voorkomen is beter dan genezen! Preventieve zorg voorkomt onnodig ongemak en hoge kosten. Onze praktijk vindt deze preventieve zorg belangrijk, we willen graag samen met u de kwaliteit van leven van uw huisdier verhogen en deze zorg zo toegankelijk mogelijk maken. Daarom kunt u vanaf nu een zorgplan afsluiten voor uw hond/kat dat een aantal voordelen biedt:

  Door mee te doen aan het zorgplan zorgt u tegen een lager tarief samen met uw dierenarts optimaal voor uw huisdier. U ontvangt alle noodzakelijke preventieve behandelingen die uw hond of kat gedurende het jaar nodig heeft in één pakket, u kunt laagdrempelig de gezondheid van uw huisdier laten controleren en u spreidt de kosten over het jaar door een vast bedrag per maand te betalen.

   

  Laagdrempelige gezondheidszorg en uitgebreide service

  Dat is wat u kunt verwachten van ons Zorgplan. Wij nodigen u twee keer per jaar uit voor een gezondheidscontrole van uw huisdier. Tijdens een van deze controles krijgt uw huisdier zijn jaarlijkse vaccinatie toegediend. U ontvangt de meest effectieve producten voor ontworming en bestrijding van vlooien en teken afgestemd op uw situatie voor een jaar.

  Het zorgplan is ontwikkeld om het u gemakkelijker te maken. U ontvangt van ons een herinnering wanneer er nieuwe producten gehaald en toegediend kunnen worden, of dat het tijd is voor de jaarlijkse vaccinatie.

  Ook kunt u het gehele jaar door kosteloos bij één van onze assistentes terecht voor een consult. Maakt u wel even een afspraak? Dan maken wij tijd vrij zodat u en uw huisdier verzekerd zijn van optimale zorg en advies.

  We hebben drie pakketten (basis ; extra; extra plus) samengesteld oplopend in uitgebreidere zorg zodat u kunt kiezen wat het beste bij u en uw huisdier past.

  Met de extra plus pakketten sporen we eventuele veel voorkomende ziektes, zoals nierproblemen, leverproblemen of suikerziekte, snel op. Hoe eerder de behandeling gestart kan worden hoe langer en prettiger de levensduur van uw huisdier.

  De kosten zijn afhankelijk van het soort huisdier en het gewicht van uw huisdier.

  Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u graag meer informatie? Kom gerust langs, u kunt met al uw vragen terecht aan de balie.

   

   

  Lees meer...
 • slide 1
false
10
10
fade
100
50

rund

Noodslacht
Het vervoer van levende slachtdieren naar het slachthuis is geregeld in de Transportverordening, hierin staat dat:

Gewonde, zwakke en zieke dieren niet in staat worden geacht om te worden vervoerd.


Bijvoorbeeld:

 • Dieren die niet in staat zijn zich op eigen kracht pijnloos te bewegen of zonder hulp te lopen.
 • Dieren met ernstige open wonden of een prolaps (baarmoeder hangt eruit).
 • Drachtige dieren waarvan meer dan 90 procent van de draagtijd is verstreken (> 256 dagen) en dieren die in de eerste week zitten na afkalven.


Lees meer