• 1
 • 2
 • 3
true
268
593
fade
2
2
 • Konijnen en warm weer = geen goede combinatie!

   

  Het is een goede zomer dit jaar! Voor konijnen is dit helaas minder gunstig, pas op voor maden!


  In de zomermaanden zien we helaas elk jaar weer een aantal konijnen die myiasis krijgen. Dit komt doordat vliegen, met name de groene vlieg, eitjes leggen in vieze vacht van een konijn. Ze worden aangetrokken door vastgeplakte poep. Een konijn overleeft deze infectie vaak niet omdat de maden de huid en diepergelegen weefsel ernstig beschadigen.

  Hoe kunt u dit voorkomen?

  Het belangrijkste is de voedig, geef maximaal 20 gram biks per kg lichaamsgewicht en daarnaast onbeperkt hooi. Kijk uw konijn regelmatig na op aangekoekte ontlasting en maak het schoon. Daarnaast is een geschikt antivliegen middel op de markt, dit heet Nomyiasis. U kunt dit elke 4 weken op uw konijn sprayen om zo de vliegen te weren. Daarnaast worden de maden ook gedood op het konijn!

   

  Lees meer...
 • Lopende acties klantenkaart

   

  Spaar en krijg korting met de klantenkaart!


  Vanaf heden kunt u bij ons een klantenkaart krijgen. U koopt de kaart voor 2,50 euro, dit bedrag wordt direct in punten op de pas gezet. Voor iedere euro die u bij ons besteedt, krijgt u 1 punt op de spaarkaart. Iedere punt is 2,5 cent waard en kunt u gebruiken bij de aankoop van ontvlooing, ontworming, voeding, shampoo en gebitsverzorgingsproducten! Daarnaast kunt u met de klantenkaart meedoen aan alle acties.

   

  Juli + Augustus: geen acties ivm vakantietijd.

   

   

  Lees meer...
 • slide 1
false
10
10
fade
10
2

In september 1998 ben ik als paraveterinair komen werken op het Dierenartsencentrum. Mijn meest voorkomende werkzaamheden zijn het assisteren tijdens operaties, het verzorgen van de dieren in de opname en baliewerkzaamheden. Verder organiseer ik de puppyparty's en geef ik de puppycursussen op de praktijk. Samen met Hans woon ik op een woonboerderijtje in Haule. We hebben honden, katten, paarden, kippen, geitjes, een varken en een cavia. Mijn vrije tijd besteed ik dan ook hoofdzakelijk aan het verzorgen van mijn dieren. Andere hobby's zijn o.a. lezen en spinning op de sportschool.

Bianca Hulleman

Paraveterinair