• 1
 • 2
 • 3
 • 4
true
268
593
fade
4
2
 • Kleuractie en cadeautjes tot 15 euro bij Doc&Booff!

  Doe jij ook mee aan de kleuractie van Doc&Booff?


  Maak kans op 1 van de 3 Doc&Booff tegoedbonnen van €25,-! Ga nu naar Doc&Booff, download de kleurplaat en kleur 'm in voor 5 december! 

  Ook vind je op Doc&Booff allerlei leuke cadeautjes voor je huisdier tot €15! Bekijk hier het assortiment leuke kleine cadeautjes!

   

   

  Lees meer...
 • Vuurwerkangst!

  Het einde van het jaar is alweer in zicht! Heeft uw huisdier last van vuurwerkangst?


   

  Begin op tijd

  Het is belangrijk om u op tijd te laten adviseren hoe u uw huisdier kunt helpen in deze voor hem angstige periode. Enkele weken voor de jaarwisseling kunt u al beginnen met training. Trainen kunt u doen met vuurwerkgeluiden welke u gemakkelijk online kunt vinden maar waar ook speciale cd's voor te koop zijn.

   

  Wij hebben ook enkele middelen welke u kunt inzetten ter ondersteuning bij de training en/of welke u dier helpen zich te ontspannen in stressvolle situaties. Deze middelen hebben vaak tijd nodig om effect op uw dier te hebben dus ook hier moet u op tijd mee starten.

  • Clomicalm tabetten werken angstverlagend. De dieren voelen minder angst en vertonen daardoor minder angstgedrag. De effectiviteit van gedragstherapie kan met clomicalm worden verhoogd.
  • Feliway/DAP-verdamper bevat een geurstof welke een geruststellend effect op het dier heeft. Hierdoor worden angst, stress en onrust beheersbaar gemaakt.
  • Zylkène is een natuurlijk product dat kan ondersteunen bij diverse vormen van stress bij honden en katten. Geadviseerd wordt om bij vuurwerkangst minimaal een week van te voren te beginnen.
  • Telizen is een rustgevend voedingsupplement voor honden en katten. Het vermindert gedrag geassocieerd met angst, helpt het dier kalmeren en bevordert de ontspanning. Het verdient aanbeveling om minimaal 2 maanden voor de jaarwisseling met Telizen te starten voor het beste effect.

   

  Ten slotte is er nog medicatie die u kunt geven tijdens de jaarwisseling en welke de angstgevoelens van uw dier verminderen. Deze medicatie is niet geschikt voor langdurig gebruik en heeft mogelijk bijwerkingen als sloomheid, onrust, spierzwakte, trillen, verhoogde eetlust. Omdat het afsteken van vuurwerk zich vaak niet beperkt tot oud en nieuw is deze medicatie dus niet altijd de beste oplossing.

  Wilt u meer informatie over vuurwerkangst kom dan gerust eens langs voor advies!

   

   

  Lees meer...
 • Winnaars foto actie!

  De foto actie is afgelopen, we hebben veel leuke foto's ontvangen! De winnaars hebben persoonlijk bericht gehad!

   


   

  Pip, 1e prijs!

  Pip, 1e prijs!

  Silby, 2e prijs!

  silby, 2e prijs

  Nora, 3e prijs!

   

   

   

   

   

  Lees meer...
 • Trimster Mariska van der Velde

  Laat uw huisdier trimmen bij ons op de praktijk!

   


  Trimster Mariska van der Velde heeft een eigen trimsalon in Houtigehage en staat vanaf nu ook op het dierenartsencentrum voor uw huisdier klaar. Voor meer informatie over Mariska en/of over trimmen kunt u terecht op www.hondentrimsalonmariska.nl.

   

  Wilt u uw huisdier laten trimmen door Mariska op het dierenartsencentrum? Dan kunt u haar bellen voor een afspraak op: 06-46514342.

   

   

   

   

  Lees meer...
 • slide 1
 • slide 2
 • slide 3
false
10
10
fade
30
20

In september 1998 ben ik als paraveterinair komen werken op het Dierenartsencentrum. Mijn meest voorkomende werkzaamheden zijn het assisteren tijdens operaties, het verzorgen van de dieren in de opname en baliewerkzaamheden. Verder organiseer ik de puppyparty's en geef ik de puppycursussen op de praktijk. Samen met Hans woon ik op een woonboerderijtje in Haule. We hebben honden, katten, paarden, kippen, geitjes, een varken en een cavia. Mijn vrije tijd besteed ik dan ook hoofdzakelijk aan het verzorgen van mijn dieren. Andere hobby's zijn o.a. lezen en spinning op de sportschool.

Bianca Hulleman

Paraveterinair