• 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
true
266
593
fade
4
2
 • Op 30 september konijnen ent spreekuur!

  Afgelopen jaar is er een nieuwe variant van het RHD-virus opgedoken, het RHD2.


   

  Dit is een ander type dan het bekende RHD1, waartegen al gevaccineerd kon worden.  

  Het zeer besmettelijke RHD virus verspreidt zich door direct contact tussen konijnen en ook indirect via urine, uitwerpselen, water, voedsel, kleding en handen. Denk ook aan vers geplukt gras van plekken waar wilde konijnen lopen. Stekende insecten kunnen  een rol spelen in de verspreiding. Het virus is niet gevaarlijk voor mensen of andere huisdieren.

  Aan een konijn dat geïnfecteerd is met het virus, ziet men soms helemaal niks maar het kan ook last krijgen van acute benauwdheid, koorts, bloedingen en zenuwverschijnselen. Vaak komt het dier binnen een paar dagen te overlijden. Er is op dit moment geen behandeling voorhanden.

  Om te voorkomen dat uw konijn ziek wordt door het RHD-virus adviseren we om uw konijn jaarlijks te vaccineren. Het in Nederland gebruikte vaccin geeft een goede bescherming tegen Myxomatose en RHD1, maar niet tegen RHD2. Gelukkig beschikken we sinds kort over een nieuw vaccin tegen RHD2. Een tweevoudige enting met 6 weken tussentijd geeft bescherming voor een periode van een half jaar. Ieder half jaar volgt dan een enkelvoudige herhalingsenting.

  Op 30 september houden we een konijnen ent spreekuur op het dierenartsencentrum. U kunt uw konijn(en) telefonisch of aan de balie aanmelden.

   

   

   

  Lees meer...
 • Puppycursus!

  Heeft u een pup aangeschaft en wilt u dat uw pup een goede socialisatie en opvoeding krijgt, dan kunt u bij ons terecht voor de puppycursus!


   

  Bianca Hulleman geeft al vele jaren een leuke en leerzame puppycursus op het dierenartsencentrum. Meer informatie leest u hier of neem gerust contact met ons op!

   

   

   

   

  Lees meer...
 • Ontvangt u onze nieuwsbrief al?

   

  Laat nu uw email adres achter en ontvang ongeveer vier maal per jaar onze nieuwsbrief!


  Nu inschrijven voor de nieuwsbrief.

   

  Lees meer...
 • Trimster Mariska van der Velde

  Laat uw huisdier trimmen bij ons op de praktijk!

   


  Trimster Mariska van der Velde heeft een eigen trimsalon in Houtigehage en staat vanaf nu ook op het dierenartsencentrum voor uw huisdier klaar. Voor meer informatie over Mariska en/of over trimmen kunt u terecht op www.hondentrimsalonmariska.nl.

   

  Wilt u uw huisdier laten trimmen door Mariska op het dierenartsencentrum? Dan kunt u haar bellen voor een afspraak op: 06-46514342.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Lees meer...
 • slide 1
false
10
10
fade
100
50

In september 1998 ben ik als paraveterinair komen werken op het Dierenartsencentrum. Mijn meest voorkomende werkzaamheden zijn het assisteren tijdens operaties, het verzorgen van de dieren in de opname en baliewerkzaamheden. Verder organiseer ik de puppyparty's en geef ik de puppycursussen op de praktijk. Samen met Hans woon ik op een woonboerderijtje in Haule. We hebben honden, katten, paarden, kippen, geitjes, een varken en een cavia. Mijn vrije tijd besteed ik dan ook hoofdzakelijk aan het verzorgen van mijn dieren. Andere hobby's zijn o.a. lezen en spinning op de sportschool.

Bianca Hulleman

Paraveterinair