Dierenartsencentrum Equinoord

Vanaf 1 april 2021 heeft DAC de Stellingwerven paardenpraktijk Equinoord overgenomen. De paardendierenartsen gaan vanuit DAC de Stellingwerven verder onder de naam DAC Equinoord. Het team van 7 dierenartsen staat voor u klaar als het gaat om de behandeling van paarden, pony's en ezels. 

De spoeddienstverlening (avonden en weekenden) zal ook door de paardendierenartsen worden gedaan. Hiermee kunnen wij u ook in de avonden en weekenden van dienst zijn.

Ons werkgebied ligt rondom Marum, Oosterwolde en Noordwolde. Wilt u weten of we bij u aan huis komen? Neem dan gerust contact met ons op. Op onze praktijklocaties in Oosterwolde en Noordwolde bent u ook altijd welkom. 

Onze behandelingen

DAC Equinoord is een eerstelijnspraktijk. Dit betekent dat we voornamelijk veel voorkomende behandelingen uitvoeren. Onze dierenartsen komen bij eigenaren thuis, maar behandelen ook patiënten op de kliniek. Bijvoorbeeld bij het herstellen van navelbreuken of het castreren van (klop)hengsten. Wanneer wij paarden opnemen voor nader onderzoek en/of intensieve zorg, wordt de eigenaar dagelijks op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen.

U kunt bij ons terecht voor de volgende behandelingen:

  • Mobiele röntgen (röntgenopnamen bij u thuis)
  • Klinische en/of röntgenologische keuringen
  • Uitgebreid kreupelheidsonderzoek
  • Echografie
  • Fertiliteitsbegeleiding van uw merrie
  • Mogelijkheid tot opname van patiënten op de kliniek
  • Castratie 
  • Uitgebreid advies op het gebied van voeding, verzorging en ontworming
  • Vaccinaties
  • Gebitsbehandelingen

Preventieve zorg

Bij DAC Equinoord vinden wij preventieve zorg belangrijk: voorkomen is immers beter dan genezen. Uw paardendierenarts geeft u daarom graag advies over hoe u uw paard gezond kunt houden. Zo adviseren wij u graag over voeding en aanvullende supplementen.

Pleegmerriecentrale

In 2018 zijn wij in samenwerking met Paardensportcentrum Stegeman in de Blesse, een pleegmerriecentrale gestart. Hier houden wij pleegmerries en koppelen we deze aan moederloze veulens in het voorjaar en de zomer. Hoe gaat dit nu precies in zijn werk?

Afspraak maken

Visites voor paarden graag doorgeven voor 10 uur in de ochtend, dan kunnen we een efficiënte dagplanning maken. Voor visites die dezelfde dag gereden moeten worden en later dan 10 uur doorgegeven zijn berekenen wij een hoger tarief. Voor spoedgevallen zijn wij 24/7 bereikbaar op nummer 0516-512742. Voor telefonisch overleg, vragen of het maken van een afspraak kunt u tijdens de openingstijden bellen naar 0516-512742, kies vervolgens voor keuze 4 in het keuzemenu. Voor niet dringende vragen kunt u ook mailen naar [email protected].

DAC Equinoord