Februari is gebitsmaand

Geplaatst op Vrijdag 21 januari 2022
Kimberley van Duuren

In de maand februari 2022 is het weer tijd voor onze gebitsactie. Hierbij krijgt u 10% korting op een gebitsbehandeling wanneer u naar onze kliniek in Noordwolde, Oosterwolde of op afgesproken locatie in Nuis komt. Wanneer u 3 of meer paarden tegelijk wilt laten behandelen is het ook mogelijk om een afspraak bij u thuis in te plannen met 10% korting. Let op: VOL = VOL.

Het is van groot belang om op regelmatige basis het gebit van uw paard/pony/ezel te laten controleren op de aanwezigheid van gebitsproblemen. Door middel van routinematig bijvijlen van scherpe randen en haken en het corrigeren van andere gebitsafwijkingen kunnen ernstige problemen voorkomen worden.

Niet alle paarden/pony’s/ezels laten even goed zien wanneer zij pijn in de mond hebben en eventueel ongemak ervaren tijdens het rijden. Ons advies is dan ook om, vanaf een leeftijd van 3 jaar, jaarlijks het gebit van uw dier te laten controleren en indien nodig behandelen. Op die manier kunnen vroegtijdig problemen opgespoord en aangepakt worden.

Bij paard/pony/ezel die wel verschijnselen vertonen door gebitsproblemen kunt u denken aan:

  1. Het maken van voedselproppen tijdens het eten van ruwvoer
  2. Veelvuldig morsen van krachtvoer tijdens het eten
  3. Abnormale geur uit mond of neus
  4. Vermageren en conditie verlies
  5. Grove onverteerde voedseldelen in de mest
  6. Slecht presteren in het werk (staken, bokken/steigeren, moeilijk in de mond)
  7. Hoofdschudden in rust/tijdens arbeid
  8. Neusuitvloeiing of zwellingen aan de kaak

Denkt u dat uw paard/pony/ezel mogelijk een gebitsprobleem heeft óf wilt u bij ons terecht voor een routinematige controle en eventueel behandeling? Neem dan gerust contact op met de praktijk via telefoonnummer: 0516-512 742