Janke Maat

Geplaatst op

Beste veehouders,

Na (bijna) 5 prachtige jaren ga ik de Stellingwerven verlaten voor een avontuur in Zambia, Afrika. In 2016 kwam ik vrij groen maar erg enthousiast terecht op locatie Noordwolde. Daar voelde ik me meteen thuis: leuke, betrokken collega’s en fanatieke, gezellige veehouders. En ik geniet nog steeds elke (werk)dag van één van de leukste banen van Nederland.

Maar Menno en ik hebben lang gedroomd om onze expertise in te zetten in gebieden waar mensen vaak minder kansen hebben dan wij. Afgelopen oktober kregen we die kans toen Menno een baan aangeboden kreeg in Zambia. Daar gaan we ondernemers trainen: Menno gaat aan de slag met ondernemers in de watersector (putten, pompen, irrigatie) en ik met veehouders. We gaan wonen en werken in het oosten van Zambia, in een dorp dat Petauke heet, voor deze organisatie. Af en toe zullen we een verhaaltje schrijven over onze bezigheden op deze website en waarschijnlijk zetten we ook wel eens iets op Facebook.

Via deze weg, en een groot aantal hopelijk ook nog persoonlijk, wil ik jullie bedanken voor de afgelopen jaren: voor jullie vertrouwen en waardering op heel veel manieren. Voor een warm welkom, alle kopjes koffie, met extra gevulde koek, snoepjes in de melkput, mooie uitdrukkingen en de onmisbare gezelligheid tijdens het werk. Voor de hulp en geduld als ik er alleen niet uitkwam, tegengas als ik een raar idee had en de creatieve oplossingen waardoor het toch lukte. Bedankt dat ik de afgelopen jaren onderdeel mocht zijn van jullie bedrijven, en bedankt dat jullie me hebben geholpen de dierenarts te worden die ik nu ben.

Ik wens jullie heel veel succes, gezondheid en werkplezier in de toekomst. Alle goeds!