Kalveren met diarree, het komt helaas bij iedereen wel eens voor. Hier nog even kort op een rijtje hoe u dit het beste aan kunt pakken:
Er zijn verschillende elektrolyten mixen op de markt en hoewel het water daarbij het hoofdbestanddeel is, is de samenstelling van het poeder wel degelijk belangrijk. De mix moet zorgen voor een goede opname van het vocht, energie geven én moet een bestaande verzuring (en elk kalf met diarree zal dit in meer of mindere mate hebben) van het kalf kunnen bufferen. Op onze praktijk hebben we voor dié middelen gekozen, die hierbij het beste scoren:
Wilt u meer informatie over dit onderwerp of bijvoorbeeld over hoe u diarree bij uw kalveren kunt voorkomen, neem dan contact op met één van onze rundveedierenartsen.
In de zomer en zeker in tijden van extreme warmte of droogte is het belangrijk om ervoor te zorgen dat uw paard of pony zo goed mogelijk met de warmte om kan gaan. Onderstaand vindt u enkele tips voor het management van uw paard tijdens de zomermaanden.
Goed voorbereid op reis met de vakantie APK
De laatste jaren wordt er steeds meer bekend over de toegevoegde waarde van laserbehandelingen in de diergeneeskunde. Ook wij zien in deze toepassing goede mogelijkheden om onze patiƫnten nog beter te behandelen.
De zomer staat weer voor de deur. Dat betekent niet alleen mooi weer en lange dagen, maar ook een verhoogd risico op uierontstekingen ten gevolge van omgevingskiemen zoals E. Coli. Gedurende het zomerseizoen hebben uierontstekingen veroorzaakt door E.Coli de gewoonte heftiger te verlopen. Daarnaast neemt door de toenemende infectiedruk de kans op een verkeerd kwartier toe. Het is belangrijk om nu te beginnen met preventieve maatregelen