Maand van de oudere kat

Geplaatst op Vrijdag 23 september 2022
Esther Zijlstra

Van 1 tot en met 31 oktober is het Maand van de Oudere Kat. In deze maand geven we extra aandacht aan de gezondheidscontrole van jouw oudere kat. Maak jij ook een afspraak voor jouw kat(ten) vanaf 9 jaar?

Oudere katten hebben een grote kans op ouderdomsklachten. Zo hebben maar liefst 2 op de 3 oudere katten last van pijn als gevolg van artrose. En heeft 1 op de 3 katten chronische nierziekte. Daar merkt u als eigenaar in het begin meestal helemaal niets van. Want katten zijn heel goed in het verbergen van aandoeningen.
 
Het is daarom verstandig om uw oudere kat regelmatig door ons te laten onderzoeken. Zo kunnen we controleren of uw kat geen pijn of ongemak heeft, of mogelijk andere zorg nodig heeft. Bij chronische aandoeningen is het belangrijk om deze op tijd te ontdekken. Zo kunnen we samen zorgen voor een zo lang mogelijk prettig leven van uw kat.
 
In oktober besteden we daarom extra aandacht aan de gezondheidscontrole van oudere katten. We controleren bijvoorbeeld het gewicht, bekijken de oren, ogen en het gebit van uw kat (t.w.v. €38,50). Ook meten we de bloeddruk (t.w.v. €21,00) en luisteren naar het hart. Wanneer u urine van uw kat meeneemt, zullen wij dit tijdens de controle gratis onderzoeken (t.w.v. €16,00).
 
Deze maand betaalt u voor deze uitgebreide gezondheidscontrole slechts €15 euro in plaats van €75,50 euro. 

Bel ons voor een afspraak op 0516-512742 of maak zelf online een afspraak. Wilt u de vragenlijst invullen en meenemen naar de afspraak of van te voren naar ons emailen? Dit is een extra hulpmiddel om eventuele aandoeningen op te sporen.