Trimster Astrid Niemeijer

Geplaatst op Donderdag 28 maart 2019
Marieke de Boer

Vanaf nu is het weer mogelijk om een afspraak te maken voor het trimmen van uw hond op de praktijk in Oosterwolde!


Even voorstellen:
Mijn naam is Astrid Niemeijer en ik ben blij dat ik bij het Dierenartsencentrum mijn trimsalon kan uitbreiden. Sinds begin 2017 heb ik de trimsalon van Marie Herder in Dierenspeciaalzaak Dijksterhuis in de Brinkstraat overgenomen. Ik heb de salon Doggies Hair-Do genoemd. Nu, 2 jaar later, heb ik al veel nieuwe klanten mogen verwelkomen, en krijg ik er ook steeds meer grote honden bij.                                    
Boomers, bouviers, labradors, terriërs, stabij's, spaanse waterhonden, poedels, cavaliers, huskies, herders, schnautzers en andere rassen/kruizingen komen in de salon voor hun vachtverzorging. Een leuke variatie aan werk! Het is zo leuk om een hond lekker op te frissen, mooi te maken en weer blij naar huis te sturen. Een prachtig vak om te doen!

Een goede vachtverzorging is belangrijk voor elke hond, ongeacht ras. Natuurlijk is het voor uzelf fijn om een schone hond in huis te hebben. Voor de hond is het ook gezonder. Een vieze vacht, en dus ook vieze huid kan gezondheidsproblemen opleveren. Een volle vacht, met dood haar erin kan gemakkelijk ongedierte, zoals vlooien, verbergen. Daarnaast kan de huid niet goed ademen, en vervuild raken, wat gezondheidsproblemen kan opleveren. Klitten of vervilt haar zorgen voor irritatie van de huid. Dit is pijnlijk voor de hond, en kan leiden tot o.a. huidproblemen en ontstekingen. Het is ook mogelijk dat de hond vervelend reageert met een grom of een hapbeweging, als u hem aait of borstelt, omdat u per ongeluk een gevoelige plek raakt. Met het wassen en drogen van de hond zie ik de hele huid, dus ook alle vlekjes, wratjes en bultjes, ongedierte, en kan ik u als eigenaar daarover informeren. Door het wassen blijft de huid en de vacht in conditie. De natuurlijke huidflora is binnen een dag hersteld, waardoor regelmatig wassen voor uw hond is aan te raden. Er zijn eigenaren die zeggen dat hun hond regelmatig zwemt en dat wassen met shampoo dus niet nodig is. Maar zwemwater reinigt de vacht en huid niet zoals een goede shampoo en conditioner dit doet.

Nagels die te lang worden, worden door mij geknipt. Te lange nagels kunnen naar binnen groeien (m.n. de duimpjes en hubertusklauwtjes). Dit is erg pijnlijk voor de hond. Ook kunnen te lange nagels er voor zorgen dat de hond een verkeerde stand van zijn voetjes krijgt, dus het bewegingsapparaat beschadigen. Oren worden door mij indien nodig aan de binnenkant gereinigd, en evt. wordt haar uit de oren geplukt om de gehoorgang schoon te houden.

De methodes die ik gebruik voor honden zijn wassen en blazen (zeer geschikt voor bijv. herders, labradors, doggen, stabij’s, retrievers). Ruwharigen, zoals terriërs, worden geplukt. Veel honden worden geschoren, in combinatie met knippen, zoals boomers, maltezers, waterhonden. Voor het scheren gebruik ik opzetkammen, zodat ik de vacht op elke gewenste lengte kan houden, net als bij het knippen.

Honden worden naar model getrimd of naar wens van de eigenaar. Er kan gekozen worden voor een volledige behandeling, maar ook voor een deel behandeling, bijv. alleen wassen en bijwerken kop/voetjes. Alles is in overleg mogelijk, rekening houdend met de vachtconditie, leeftijd en gezondheid van de hond.

Doggies Hair-Do heeft een eigen facebook pagina, hier kunt u o.a. foto’s zien van honden die ik getrimd hebt.

Wilt u meer informatie over de verzorging van uw hond, of een afspraak maken, dan kunt u mij bellen op 06- 27095234 of mailen via doggieshairdo@gmail.com.