Veterinair Vuur!

Geplaatst op Maandag 18 oktober 2021
Josephine van Nieuwenhuizen

Wij houden diergeneeskunde in beweging!

Op 10 december 1821 ging de opleiding Diergeneeskunde van start in Nederland. In de aanloop naar dit 200 jarig jubileum organiseert de Diergeneeskundige Studenten Kring (D.S.K.) samen met Vrienden Diergeneeskunde het Veterinair Vuur, een estafette langs dierenartsenprakijken in Nederland. Vanaf 4 oktober komen dierenartsen en praktijkmedewerkers in beweging en geven het Veterinair Vuur door van praktijk naar praktijk en onze praktijk doet daar ook aan mee!

Op zondag 24 oktober gaan wij het Veterinair Vuur verder brengen van het Dierenartsencentrum in Oosterwolde naar Dierenartsenpraktijk het Drentse Hart in Beilen. We starten om 10.00 uur bij de Praktijk in Oosterwolde met paard en wagen en vervolgen onze weg via de bossen van het Drents Friese Wold van Appelscha naar Hoogersmilde. In Hoogersmilde zullen we een pauze inlassen met natuurlijk de nodige versnaperingen voor mens en dier. Vanaf Hoogersmilde dragen we het vuur over aan onze collega's op de fiets, zij zullen het verder naar Beilen brengen. 

Wij zouden het leuk vinden als er mensen zijn die ons tijdens de rit willen vergezellen, hoe meer zielen hoe meer vreugd!

Waar kunt u zich aansluiten:

We starten om 10.00 uur op de praktijk in Oosterwolde en zullen via de wegen Boekhorst, Iegepoeledijk, Kloosterweg en Canada langskomen bij de trailerparkeerplaats op de Canada in Appelscha (hier zullen we ongeveer om 10.30 uur zijn). Vanaf daar gaan we het Drents Friese Wold in en zullen we een gedeelte van de zwarte & oranje ruiterroutes gaan volgen om uiteindelijk uit te komen ter hoogte van de Bosweg 27B te Hoogesmilde. Hier kan iedereen genieten van een lekker hapje én drankje en zal het veterinaire vuur met de fietsende collega’s doorgaan naar Beilen.

U kunt gedurende elk moment van de route aansluiten, maar de makkelijkste startmomenten zijn op de praktijk in Oosterwolde, op de trailerparkeerplaats Canada in Appelscha of op het pauzemoment ter hoogte van de Bosweg 27B te Hoogersmilde. Het beloofd een leuke dag te worden!

Dus zou u graag mee willen rijden, mennen, hardlopen of fietsen? Opgeven kan via [email protected]! Vermeld even waar u wilt opstappen en of u te paard, met paard en wagen, per fiets of hardlopend mee gaat. Wanneer u ook uw 06 nummer doorgeeft zullen wij u toevoegen aan een whatsapp groep waar ook de live locatie gedeeld zal worden van degene die voorop gaat. 

U kunt ons team natuurlijk ook steunen door een donatie te doen: https://veterinairvuur.vriendendiergeneeskunde.nl/team/dac-de-stellingwerven-equinoord. Want samen houden we diergeneeskunde in beweging!