Vuurwerk?

Geplaatst op Vrijdag 13 november 2020
Angelique Kuipers

Er is vanaf dit jaar een verbod op vuurpijlen en knalvuurwerk (dit jaar zelfs een algeheel verbod op vuurwerk). Helaas voor onze viervoeters hebben wij niet de illusie dat er dit jaar helemaal geen vuurwerk afgestoken zal worden. 

Gelukkig zijn er tegenwoordig veel therapeutische behandelingen mogelijk om vuurwerkangst te voorkomen of te verminderen. Het is belangrijk om te weten dat al ruim voor 31 december gestart moet worden met preventie van vuurwerkangst.

Dierenartsencentrum de Stellingwerven wil u daarom graag op tijd goed voorlichten. Dit jaar gaan we dit iets anders aanpakken dan voorgaande jaren, in verband met Corona. In de maand november organiseren we een gratis WhatsAppconsult. Zo voorkomen we onnodig veel klantcontact (en wachten) in de praktijk. U kunt al uw vragen stellen en krijgt dan advies van ons over de te volgen therapie of over de toe te dienen medicatie. De medicatie kan dan voor u klaargelegd worden. Het contact moment aan de balie houden wij op deze manier zo kort mogelijk! 

U ontvangt op de afgesproken tijd een Whatsapp bericht van ons waarop u vervolgens kunt reageren. Geeft u de voorkeur aan bellen, dan kan dat natuurlijk ook!

Mocht er aanvullend onderzoek nodig zijn bij uw huisdier alvorens er eventueel medicatie voor vuurwerkangst voorgeschreven kan worden dan wordt er een afspraak ingepland bij de dierenarts voor een vuurwerk consult. 

Ook wanneer u (herhalings) medicatie wilt komen ophalen adviseren wij u dit van te voren te bestellen. Dan kunnen wij het alvast voor u klaarleggen en ons advies vast telefonisch aan u doorgeven.