Als je haar maar goed zit!

Geplaatst op Woensdag 8 april 2015
Marieke de Boer

Als je haar maar goed zit!

Even voorstellen: mijn naam is Mariska van der Velde, bijna 10 jaar gediplomeerd trimster. Sinds september 2015 is het mogelijk om uw hond, kat of konijn door mij te laten trimmen op het Dierenartsencentrum in Oosterwolde.

In de trimsalon ontvang ik alle honden, groot of klein, rashond of kruising, met alle mogelijke vachten. Uw hond wordt gewassen en zorgvuldig getrimd. Daarnaast verzorg ik ook de nagels en krijgt u praktische adviezen op het gebied van huid- en vachtverzorging. De samenwerking met de dierenartsen is daarbij van grote meerwaarde.

Max is een Boomer pup van pas 21 weken oud. Een prachtige pup met een lange vacht. Omdat zijn baasje hem graag wilde laten wennen aan de trimsalon, is hij als 10 weken jonge puppy voor een eerste kennismakingsbehandeling in de trimsalon op de praktijk geweest. Tijdens deze puppy kennismakingsbehandeling mag een pup eerst lekker rondsnuffelen in de trimsalon. Daarna wordt hij even op de tafel gezet om te worden geborsteld.  De eigenaar krijgt advies hoe de vacht van Max het beste te verzorgen.  Omdat het baasje Max regelmatig had geborsteld was hij dit al gewend en daardoor rustig en braaf. Het is voor een pup belangrijk om hier vroeg mee te starten, zodat het bezoek aan de “kapper” later de gewoonste zaak van de wereld is. Max had erg lange haren voor zijn ogen die we meteen bijknipten, zodat het baasje Max’ weer in de ogen kon kijken. Ook werden de nageltjes geknipt.

Vlak voor de feestdagen belde het baasje van Max weer op of ik hem voor de kerstdagen nog even een nette “kerstcoupe” kon geven. Zijn vacht was ondertussen al een heel stuk langer geworden. We hebben hem deze keer lekker gewassen, geföhnd, gekamd en zijn vacht een stuk korter geknipt. Hij was ontzettend braaf, maar wel erg moe geworden van de behandeling. Na het trimmen viel hij gelijk in slaap.

Het baasje van Max was erg blij met de nieuwe look van Max en alle adviezen die ze kreeg voor het verzorgen van zijn vacht!

Max, tot de volgende keer in het nieuwe jaar!  Voor iedereen een heel gelukkig en gezond 2017 toegewenst.