Laserbehandeling met succes!

Geplaatst op Dinsdag 31 augustus 2021
Josephine van Nieuwenhuizen

LASER staat voor Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation.

  • Hierbij wordt door licht opgewekte energie gebruikt om op celniveau, stofwisseling, activiteit en vernieuwing te verbeteren.
  • Dit leidt tot sneller herstel van beschadigd weefsel en daarbij tot vermindering van pijn, ontsteking en littekenvorming.

Lasertherapie wordt onder andere toegepast bij wondbehandeling maar is ook een goede aanvulling op de therapie van allerlei huid aandoeningen en aandoeningen van het bewegingsapparaat. Denk daarbij aan behandeling van hot spots, fistels, peesproblemen, artrose en nog vele andere toepassingen. 

Een mooi voorbeeld van een succesvolle laserbehandeling

Dierenarst Josephine werd gebeld door een eigenaar die wat jonge paarden uit het land had gehaald. Één van deze paarden bleek een flinke wond onder de kaak te hebben (foto 1). Na inspectie en schoonmaken moesten er zelfs nog botsplinters verwijderd worden. De dagen erna heeft de eigenaar de wond iedere dag ingesmeerd met honingzalf. Na 1,5 week was het tijd voor een controle door Josephine, zij heeft de wond toen gelaserd om te kijken of dit de genezing zou bevorderen (foto 2). Het resultaat was dat de wond na 3 dagen helemaal dicht zat! (foto 3).

Heeft u nou ook een paard met chronische huid- of gewrichtsklachten neem dan vrijblijvend contact op om te informeren naar de mogelijkheden.