Voor wie?

Diersoorten die we behandelen bij Dierenartsencentrum de Stellingwerven

Het dierenartsencentrum heeft een locatie in Oosterwolde, Noordwolde en Marum en is een gemengde praktijk. Dit betekent dat wij verschillende diersoorten behandelen: gezelschapsdieren, landbouwhuisdieren en paarden. In onze praktijk heeft elke dierenarts zijn of haar eigen specialisme, zodat we de beste zorg kunnen leveren aan iedere diersoort. Op onderstaande pagina's kunt u meer lezen over de verschillende diersoorten, de behandelingen die wij uitvoeren en vindt u het antwoord op veelgestelde vragen. 

Op de behandelings(overeenkomsten) zijn van toepassing: de Algemene Voorwaarden van de Koninklijke Maatschappij voor Diergeneeskunde.  

Gezelschapsdieren

U kunt bij ons terecht voor de behandeling van verschillende soorten gezelschapsdieren. Hierbij kunt u denken aan honden, katten, konijnen, cavia's, ratten en hamsters.

Landbouwhuisdieren

Runderen, schapen, geiten en varkens die bedrijfsmatig gehouden worden, vallen onder landbouwhuisdieren. Onze landbouwhuisdierenartsen kunnen u niet alleen bijstaan met de juiste kennis en kunde wanneer een dier ziek is, maar staan u ook deskundig terzijde als het gaat om bedrijfsbegeleiding. In onze praktijk proberen we onze werkzaamheden zoveel mogelijk te verschuiven naar preventieve diergeneeskunde, waarbij we bijvoorbeeld rundveehouders helpen om een zo gezond mogelijke veestapel te hebben en te houden.

Paarden

Voor de behandeling van paarden en ezels kunt u terecht bij de paardendierenartsen van dierenartsencentrum Equinoord. De behandelingen die wij kunnen uitvoeren variëren van klinische en/of röntgenologische keuringen, vaccinaties en kreupelheidsonderzoek tot castratie, gebitsbehandelingen en de mogelijkheid tot opname van patiënten op de kliniek. Ook werken wij samen met Paardensportcentrum Stegeman in de Blesse waar we een pleegmerriecentrale hebben opgestart. Hier koppelen we moederloze veulens aan één van onze pleegmerries. 

Contact opnemen

Vraagt u zich af welke diersoorten er nog meer bij ons behandeld kunnen worden? Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen via de website of bellen.